In gesprek met Hans Plaat – Senior Adviseur bij Prime Advice

Hi, kan je jezelf even voorstellen?
Ik ben Hans Plaat, 57 jaar, en sinds 1 juli dit jaar werkzaam bij Prima Advice, locatie Zevenaar, als Senior Adviseur. Mijn specialisatie is Duurzaamheid in combinatie met Beheer & Onderhoud.
Ik ben persoonlijk lid van TVVL en ben BREAAM In-Use expert.

Wat was jouw motivatie om bij Prime Advice te komen werken?
Na ruim negen jaar bij mijn vorige werkgever in dienst geweest te zijn, was ik toe aan een nieuwe uitdaging in een nieuw werkveld. Prime Advice bood mij de gelegenheid om met deze uitdaging aan de slag te gaan en om in het team Specialisten met mijn kennis en ervaring aan de slag te gaan.

Wat vind je het leukst aan je baan?
Ik vind het prettig om in mijn werkveld zelfstandig als Adviseur aan het werk te gaan. En voor het deel van mijn advisering gebruik te kunnen maken van de kennis en kunde van mijn collega’s.
Dit met het doel dat onze opdrachtgever deskundig advies krijgt en daardoor weloverwogen besluiten kan nemen.

Hoe ziet jouw gemiddelde week eruit?
Zeer wisselend, afhankelijk van afspraken op locatie of toezeggingen aan onze opdrachtgever. Maandagmorgen probeer ik zoveel mogelijk op kantoor in Zevenaar te zijn.
Op locatie ben ik of in gesprek met onze opdrachtgever, of stuur ik onderhoudspartijen aan, of doe ik opnames om te beoordelen of installaties in het kader van EML verduurzaamd kunnen worden of stel ik een duurzaam meerjareninvesteringsplan op.
Zoals gezegd, zeer afwisselend.

Wat zijn jouw verwachtingen voor de komende jaren?
Een constant toenemende vraag aan expertise op het gebied van verduurzamen van bestaand vastgoed. Wij hebben met elkaar een grote uitdaging om er voor te zorgen dat de opwarming van de aarde zoveel mogelijk beperkt blijft (reduceren van C02 uitstoot). Elk gebouw is uniek en vraagt dan ook om een maatwerk benadering om er voor te zorgen dat het gebouw energie gaat produceren in plaats van consumeren.

Tot slot, wat zou je potentiële nieuwe collega’s willen meegeven?
Ons vakgebied staat te springen om gemotiveerde enthousiaste medewerkers die zich willen inzetten om duurzame en behaaglijke installaties te ontwerpen en realiseren.
De relaties van Prime Advice generen projecten waarin deze ambities goed tot hun recht komen.